СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ МЕРЕЖЕВОГО ТРАФІКУ У KUBERNETES КЛАСТЕРІ - ЯВОРСЬКИЙ, ГЕРМАНН; ФЛУД, ЛЮБОМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі досліджено методи та інструменти аналізу та моніторингу мережевого трафіку у Kubernetes кластері на основі технології Berkeley Packet Filtering. У рамках дослідження спроектовано та розроблено систему захоплення та обробки мережевих пакетів на основі технології Berkeley Packet Filtering та збереження оброблених даних у базі даних Prometheus. Для розробки системи було використано мову програмування Rust з використанням функцій з бібліотеки pcap для захоплення пакетів за допомогою технології BPF.
Keywords: мережевий трафік; моніторинг трафіку; kubernetes; аналіз трафіку