МУЛЬТИПЛІКАТИВНА ЕЛЕКТРОМАГНІТНО-ГРАВІТОМАГНІТНА ТЕРМОДИНАМІКА НЕРІВНОВАЖНИХ ТОПОЛОГІЧНИХ СКЛАДОК ГЕТЕРОГЕННОГО КОМПЛЕКСНОГО ПРОСТОРУ: ГРАВІТОМАГНІТНЕ ПСЕВДОНЕЙТРИНО В ШАРУВАТІЙ СТРУКТУРІ ЛЕПТОНІВ, ЛЕГІОНИ ГРАВІТОМАГНІТНИХ МУЛЬТИПОЛІВ ТА РЕЗОНАНСНІ МЕХАНІЗМИ ТУРБУЛЕНТНОСТІ Й ГРАВІТОМАГНІТНИХ КАТАСТРОФ - ЗАСПА, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
На основі аналізу спектрів колайдерних резонансів та спектрів кутових варіацій мікрохвильового фонового випромінювання встановлена внутрішня структура заряджених лептонів у вигляді електромагнітного ядра та гравітомагнітної оболонки з різними (за знаком) внесками в загальну енергію. Визначена  енергія спокою певної частинки (гравітомагнітного псевдонейтрино), асоційованої з оболонкою електрона: - 0,414 електронвольт. Розраховані параметри основного та збуджених станів оболонки електрона для перших п’ятидесяти компонент її гравітомагнітного легіону мультиполів. Розділені внески ядра та оболонки лептонів у загальний спін та показано, що проекція спіну оболонки в збуджених станах не є напівцілою, а визначається добутком ірраціонального числа на сталу Планка. Це нівелює принцип Паулі, закладений в основу всіх хімічних зв’язків, та лежить в основі катастроф в галузях ядерної енергетики, гідроенергетики, керованого термоядерного синтезу, геодинаміки та біосфери Землі. Спростовані існуючі стандарти в галузях фундаментальних взаємодій (SM) та космології  (Lambda-CDM). Проведений кількісний аналіз аварійно-небезпечних бафтингових режимів експлуатації технічних трибосистем, а також вирішена застаріла проблема турбулентності в гідро- та аеродинаміці, пов’язана з резонансним збудженням гравітомагнітної оболонки електрона. В роботі прийнята за основу розрахунків стала тонкої структури  та елементарний електричний заряд е. Параметри с та  ℏ  замінені розширеними аналогами, що підлягають варіаціям.
Keywords: гравітомагнетизм; термодинаміка; принцип мультиплікативності; гетерогенний комплексний простір; топологічна складка; лептони; псевдонейтрино; спін; магнітний момент; магнітний заряд; турбулентність; легіон мультиполів