ВИБІР ТА ВИПРОБУВАННЯ МЕТОДУ ВІЗУАЛЬНОГО ВІДСТЕЖЕННЯ ОБ’ЄКТІВ ДЛЯ ВБУДОВАНИХ СИСТЕМ - ВЕРГУН, КОСТЯНТИН; ДИВАК, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі розглянуто задачу візуального відстеження об’єктів для застосування у вбудованих системах з обмеженими обчислювальними ресурсами. При цьому складність задачі полягає у балансуванні між якістю результатів роботи алгоритму та його обчислювальною ефективністю. На основі аналізу підходів та методів візуального відстеження об’єктів було обрано метод Nanotrack для подальшого дослідження. Проведено ряд експериментів на відкритих наборах даних для аналізу якості роботи алгоритму у різноманітних складних ситуаціях, а також для визначення швидкодії роботи алгоритму на мікрокомʼютері Raspberry Pi. Проведено числову оцінку якості роботи алгоритму на відкритому наборі даних LaSOT для порівняння з альтернативними підходами та визначення перспектив покращення якості роботи методу.
Keywords: штучні нейронні мережі; візуальне відстеження обʼєктів; обробка зображень