АНАЛІЗ СФІГМОГРАМ ЗА ДОПОМОГОЮ БІАМПЛІТУДИ - НАУМЕНКО, ВІКТОРІЯ; ТОЦЬКИЙ, ОЛЕКСАНДР; ПІДЧЕНКО, СЕРГІЙ; АКУЛИНІЧЕВ, АРТЕМ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі розглянуті результати аналізу восьми тестових сфігмограм, як за допомогою як добре відомих методів, таких як аналіз часових інтервалів, швидкості пульсової хвилі та стандартного спектрального аналізу, так і за допомогою запропонованих нових методів біспектрального аналізу , включно з аналізом кількості локальних максимумів біамплітуд. Встановлено, що оцінювання розподілу локальних максимумів біамплітуд може використовуватись як новий перспективний інтегральний показник відхилень стану серцево-судинної системи від норми.
Keywords: біспектр; біамплітуда; сфігмограма