ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ПРОГРАМНА РЕАЛІЗАЦІЯ ПАРАЛЕЛЬНОГО АЛГОРИТМУ РОЗФАРБУВАННЯ РЕБЕР ГРАФУ EDGE COLORING - ДЕНИСЮК, ВАЛЕРІЙ; РУЗАКОВА, ОЛЬГА; СІЛАГІН, ОЛЕКСІЙ; ТРОЯНОВ, ВІТАЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі наведено результати досліджень та програмна реалізація паралельного алгоритму розфарбування ребер графу Edge Coloring. Оцінено відомі методи розфарбування графів, обґрунтовано вибір паралельного підходу до розв’язання задачі, що дозволяє значно покращити швидкість виконання. Визначено основні етапи реалізації паралельного алгоритму, розроблено програмний модуль, що використовує бібліотеки Python (NetworkX, ThreadPoolExecutor) для ефективного паралельного виконання алгоритму. Результати показали покращення продуктивності та надійності процесу розфарбування графів у паралельному режимі.
Keywords: паралельний алгоритм; edge coloring; розфарбування графу; паралельні обчислення; теорія графів