ВИСОКОРІВНЕВА АРХІТЕКТУРА СИСТЕМИ ВІДОБРАЖЕННЯ ПОТОКОВИХ ТЕМПОРАЛЬНИХ МУЛЬТИМОДАЛЬНИХ ДАНИХ МЕРЕЖ ПРИСТРОЇВ IOT - ЛУК’ЯНЕЦЬ, МИХАЙЛО; СУЛЕМА, ЄВГЕНІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Ця стаття присвячена розробленню високорівневої архітектури системи для відображення потокових темпоральних мультимодальних даних, генерованих пристроями IoT. Актуальність дослідження обумовлена швидким зростанням кількості IoT-пристроїв та необхідністю ефективного управління великими потоками даних для оперативного прийняття рішень у різних сферах, таких як промисловість, розумне місто та екологічний моніторинг. У роботі розглянуто ключові компоненти архітектури: блоки роботи з пристроями IoT, угрупування даних та відображення, що забезпечують збирання, оброблення, агрегування та візуалізацію даних у реальному часі. Гнучкість запропонованої архітектури дозволяє адаптувати систему до різних умов використання та забезпечує масштабованість при зростанні обсягів даних. Рішення, представлене в статті, може бути застосоване для розроблення програмного забезпечення відображення IoT-даних.
Keywords: інженерія програмного забезпечення; архітектура програмної системи; візуалізація; потокові дані; Інтернет речей