РОЗРОБКА МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ З НЕЧІТКОЮ ЛОГІКОЮ ТА ІНТЕГРАЦІЄЮ РОЗКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ - ГАНДРИБІДА, ВЛАДИСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі представлено математичну модель мультиагентного керування дорожнім рухом із використанням нечіткої логіки та інтеграцією даних про розклади громадського транспорту. Модель враховує взаємодію агентів, адаптивність світлофорних сигналів та індекс пріоритету громадського транспорту, що визначається відхиленням фактичного прибуття від запланованого розкладу. Запропонований підхід поєднує локальне ухвалення рішень з обміном інформацією між агентами для підвищення ефективності транспортної мережі.
Keywords: мультиагентна система; дорожній рух; нейронечітка логіка; адаптивне управління; громадський транспорт