ОЦІНЮВАННЯ НЕЕНЕРГЕТИЧНОГО ПАРАМЕТРУ РАДІОСИГНАЛУ СПІЛЬНО З УСІЧЕНОЮ ОЦІНКОЮ ДИСПЕРСІЇ АДИТИВНОЇ АСИМЕТРИЧНО-ЕКСЦЕСНОЇ ЗАВАДИ - ГАВРИШ, ОЛЕКСАНДР; ЛЮБЧИК, ЯРОСЛАВ; ГОНЧАРОВ, АРТЕМ; ВОРОБКАЛО, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі синтезовано обчислювальні алгоритми спільного оцінювання неенергетичного параметру радіосигналу та дисперсії адитивної асиметрично-ексцесної завади. Для спрощення алгоритму знаходження спільної оцінки пропонується для оцінки неінформативного параметра використовувати метод максимізації усіченого поліному, що суттєво спрощує обчислювальну процедуру, зберігаючи підвищені точністні властивості оцінки інформаційного параметру.
Keywords: неенергетичний параметр радіосигналу; метод максимізації усіченого полінома; асиметрично-ексцесна завада; спільна оцінка параметрів