ДОСЛІДЖЕННЯ КОНСТРУКТИВНИХ ЗБІРНИХ ПРОТЯЖОК ПРИ ОБРОБЦІ ЦИЛІНДРИЧНИХ ОТВОРІВ - ТЕЛЯТНИК, ІННА; ПАЛАДІЙЧУК, ЮРІЙ; ГОРОВИЙ, АРТУР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі представлено дослідження, спрямоване на розробку та аналіз ефективності конструктивних збірних протяжок для обробки циліндричних отворів. Розглянуто переваги використання збірних конструкцій протяжок порівняно з цільними, зокрема можливість оптимізації геометрії різальних елементів та підвищення ремонтопридатності інструменту.
Keywords: збірні протяжки; протягування; циліндричні отвори; обробка металів різанням; точність обробки; якість поверхні; продуктивність; конструкція інструменту; різальні елементи