ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИМУСОВОГО ПОДІЛУ СТРУЖКИ ПРИ ПРОТЯГУВАННІ ГВИНТОВОЮ ПРОТЯЖКОЮ - ТЕЛЯТНИК, ІННА; ПАЛАДІЙЧУК, ЮРІЙ; ГОРОВИЙ, АРТУР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі досліджено проектування гвинтових шліцевих протяжок групового різання для оптимізації обробки. Проаналізовано методи поділу стружки, особливості побудови різальної секції та залежність параметрів протяжки від характеристик оброблюваного отвору. Визначено ключові аспекти проектування для підвищення ефективності та якості протягування.
Keywords: гвинтові шліцеві протяжки; групове різання; поділ стружки; різальна секція; ширина профілю; діаметр протяжки; ширина ріжучої кромки; подача на зуб; проектування інструменту