АВТОНОМНА СИСТЕМА ПІДТРИМКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ БАСЕЙНУ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНОЛОГІЇ ІOТ - ПАСІЧНИК, ВЛАДІСЛАВ; ПЕТРУШАК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Забезпечення належного санітарно-технічного стану та комфорту використання басейнів вимагає постійного контролю за рядом параметрів: температурою води, вологістю, рівнем освітлення, якістю повітря, а також своєчасного вмикання та вимикання відповідних виконавчих пристроїв. Традиційні системи потребують значного людського втручання та мають обмежену гнучкість.Сучасні технології Інтернету речей (IoT) дозволяють створити автономну систему підтримки життєдіяльності басейну, яка забезпечує автоматизований збір, обробку та аналіз даних із сенсорів, а також прийняття рішень у реальному часі. Така система базується на мікроконтролері з підтримкою бездротового зв’язку, зокрема ESP32, що забезпечує взаємодію між сенсорами, виконавчими модулями та хмарною платформою керування.Запропоноване рішення спрямоване на мінімізацію енергоспоживання, підвищення надійності та гнучкості системи, а також можливість дистанційного моніторингу та керування з мобільного пристрою. Це забезпечує не лише комфорт і безпеку для користувачів, а й ефективність з погляду технічного обслуговування.
Keywords: автономна система; Інтернет речей; сенсори; бездротовий зв’язок; автоматизація; моніторинг