IoT-СИСТЕМА КЕРУВАННЯ АВТОМАТИЧНОЮ ГОДІВНИЧКОЮ ДЛЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН - ЯЦИШИН, МАКСИМ; ПЕТРУШАК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглянуто процес проєктування та реалізації IoT-системи для автоматизованого керування годівничкою домашніх тварин на базі мікроконтролера ESP32 та хмарної платформи Blynk, що забезпечує віддалений моніторинг і керування пристроєм у режимі реального часу. Детально обґрунтовано вибір апаратних компонентів, зокрема сенсорів для збору екологічних параметрів (температури, вологості, рівня води) та датчиків присутності для виявлення руху тварини поблизу годівнички.Описано структурну схему системи, принцип її функціонування, алгоритми керування подачею корму та води, а також механізми оповіщення користувача через мобільний додаток. Розглянуто особливості використання бездротових технологій зв’язку, таких як Wi-Fi та Bluetooth, в контексті IoT-рішень для побутових застосунків. Проведено аналіз переваг і обмежень запропонованої системи, а також перспективи її подальшого розвитку та масштабування.
Keywords: IoT; ESP32; годівничка; Blynk; мікроконтролер; автоматизація