СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ СТАНУ АКВАРІУМУ НА БАЗІ ТЕХНОЛОГІЇ IOT - ТЕРЕЩЕНКО, АРТЕМ; ПЕТРУШАК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Сучасний розвиток цифрових технологій та мережевих рішень спричинив стрімкий прогрес у сфері Інтернету речей (IoT). IoT поєднує різноманітні пристрої, які взаємодіють між собою через мережу для збору, передавання та аналізу даних, створюючи нові можливості для автоматизації, підвищення ефективності та зручності у різних сферах — від "розумних" будинків і міст до промислового обладнання та систем охорони здоров’я. Таким чином, IoT стає невід’ємною складовою сучасного життя.  Актуальність дослідження зумовлена тим, що розвиток IoT-технологій відкриває широкі можливості для вирішення важливих суспільних і бізнесових завдань. Проте реалізація IoT-проєктів вимагає зваженого підходу до вибору апаратної платформи, протоколів зв’язку, програмного забезпечення та засобів забезпечення безпеки[3]. З урахуванням стрімкого розвитку цієї галузі, важливо створювати інноваційні рішення, які відповідають сучасним вимогам ефективності, масштабованості та надійності.
Keywords: Інтернет речей; ESP32; Blynk IoT; автоматизація; сенсори; мікроконтролер