БАГАТОРІВНЕВА СИСТЕМА ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ МЕРЕЖ ВІД ЗАГРОЗ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ НА ОСНОВІ СТРУКТУРНОЇ СЕГМЕНТАЦІЇ - ДЗЮБАН, ОЛЕКСІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Стаття присвячена розгляду та опису моделі захищеної інформаційно-телекомунікаційної мережі організації, яка враховує специфіку сучасних інформаційних загроз. Запропонована модель передбачає чіткий поділ інформаційної мережі на дві основні складові частини: внутрішню мережу, що містить серверні ресурси з конфіденційними даними, та зовнішню мережу, яка містить сервери, призначені для загального доступу. Особливу увагу приділено методам оцінювання стану захищеності мережі від зовнішніх і внутрішніх атак. Модель забезпечує надійний та комплексний захист інформаційної мережі організації, гарантує збереження конфіденційності, цілісності та доступності інформації, а також може бути застосована для побудови систем захисту інформації в державних, комерційних і приватних структурах.
Keywords: інформаційна безпека; захист мереж; інформаційно-телекомунікаційна мережа; інформаційні атаки; багаторівнева система захисту