АЛГОРИТМІЧНИЙ ПІДХІД ДО МАНІПУЛЯЦІЇ HTML-СТРУКТУРАМИ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ГРАФОВИХ АЛГОРИТМІВ ДЛЯ РОБОТИ З DOM - ПОТАПОВА, НАДІЯ; ВОЛОНТИР, ЛЮДМИЛА; НЕСТЕРУК, МИХАЇЛ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті висвітлено основні питання використання графових алгоритмів для роботи з Document Object Model (DOM) під час маніпуляції html-структурами вебсторінок. Підкреслюється, що DOM може бути абстраговано представлений у вигляді графу, в якому кожен вузол відповідає html-елементу, а ребра визначають відносини між ними. Застосування графових алгоритмів дозволяє ефективно аналізувати, модифікувати та оптимізувати структуру вебсторінки. Проведено аналіз різних підходів до обробки DOM з використанням графових алгоритмів, розглянуто способи перетворення DOM у JSON-подібні структури для подальшої обробки, а також наведено практичні приклади їх застосування в веббраузерах та серверній частині. Запропонований алгоритмічний підхід дає змогу спростити та прискорити процес розробки вебзастосунків, покращуючи продуктивність та зменшуючи складність маніпуляцій з DOM.
Keywords: DOM; графові алгоритми; вебсторінка; браузер; сервер; html-документ