АЛГОРИТМІЧНО-ПРОГРАМНИЙ МЕТОД ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ ДАНИХ З МУЛЬТИМОДАЛЬНИМ РОЗПОДІЛОМ НА ОСНОВІ МОДЕЛІ MDN - ФЕДОРЧУК, ІВАН; ШКУРАТ, ОКСАНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У даній роботі розглянуто задачу розроблення методу прогнозування мультимодальних даних на основі технології машинного навчання для покращення точності прогнозу. Проведений аналіз існуючих методів прогнозування мультимодальних даних, зокрема методу машинного навчання на основі моделі MDN та методу найменших квадратів. Запропоновано програмний метод прогнозування мультимодальних даних на основі імовірнісної моделі машинного навчання архітектури MDN, що демонструє збільшення точності прогнозу.
Keywords: дані з мультимодальним розподілом; розподіл Ґауса; модель MDN; функція втрат