ОЦІНКА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ГІДРОДИНАМІЧНОГО АПАРАТА - ВІТЕНЬКО, ДМИТРО; ЗВАРИЧ, НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті виконано оцінку енергоефективності трьох конструкцій гідродинамічних апаратів по типу труби Вентурі за допомогою коефіцієнта η який визначали як відношення об’єму парогазової фази до питомої введеної енергії (м³/кДж). Результати підтверджено експериментальними дослідженням щодо зміни pH води та подрібнення жирової фази молока
Keywords: гідродинаміка; енергоефективність; парова фаза; моделювання; кавітація