ВИСОКОНАДІЙНИЙ МОДУЛЬ ВВОДУ-ВИВОДУ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ - ТИХЕНКО, МАКСИМ; БОНДАРЕНКО, ВІКТОР; БОНДАРЕНКО, НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті представлено розробку модуля вводу-виводу, призначеного для використання у промислових автоматизованих системах з підвищеними вимогами до надійності та безпеки. Особливу увагу приділено проблемі захисту дискретних входів від випадкового потрапляння високої напруги (~220 В), що особливо актуально в умовах нестабільного електропостачання. Проведено огляд сучасних рішень, розглянуто архітектуру пристрою, принципи його роботи, а також визначено перспективи вдосконалення пристрою у напрямку бездротової передачі даних.
Keywords: промислова автоматизація; модуль вводу-виводу; захист від перенапруги; гальванічна розв'язка; RS-485; Modbus RTU; бездротовий зв'язок