ДОСЛІДЖЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНИХ ТА СИЛОВИХ ХАРАКТЕРИСТИК ЕЛЕКТРОГІДРАВЛІЧНОГО ПРЕСОВОГО ОБЛАДНАННЯ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - КАРМАЛІТА, АНАТОЛІЙ; СЄРГЄЄВ, ВІТАЛІЙ; ПУНДИК, СЕРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті описано розробку стенда на базі преса ПВГ-8-2-О для дослідження енергетичних та силових характеристик електрогідравлічного пресового обладнання легкої промисловості, а також його структурна схема. Експериментальний стенд включає в себе: електрогідравлічний прес; вузол з датчиками струму і напруги; датчик тиску; блок живлення;  блок гальванічної розв’язки; аналого-цифровий перетворювач; персональний комп’ютер. Даний стенд дозволяє в режимі реального часу вимірювати дійсні значення напруги, струму, потужності, що споживає прес, а також визначати тиск в гідравлічній системі під час виконання технологічних операцій вирубування. Для обробки та реєстрування даних, які поступають з АЦП на ПК, була створена блок-діаграма віртуального приладу на базі програми LabView. Використання сучасного обладнання і програмного забезпечення дасть змогу дослідити вплив силових та енергетичних факторів на роботу електрогідравлічного пресового обладнання легкої промисловості, що в свою чергу дозволить покращити ті режими роботи пресу, де відбувається надмірне споживання електричної енергії і закиди тиску в системі.
Keywords: електрогідравлічний прес; потужність; тиск; вирубування