АНАЛІЗ СТРАТЕГІЙ МАРШРУТИЗАЦІЇ ДАНИХ ДЛЯ БЕЗПРОВІДНИХ СЕНСОРНИХ МЕРЕЖ - ПИРІГ, ЯРОСЛАВ; ПИРІГ, ЮЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У сучасних умовах стрімкого розвитку інформаційно-комунікаційних технологій зростає потреба у забезпеченні ефективної та надійної маршрутизації даних у сучасних мережах. З огляду на різноманітність архітектур мереж постає завдання оптимального вибору стратегії маршрутизації, що дозволяє задовольнити специфічні вимоги до затримки, пропускної здатності, енергоефективності та відмовостійкості. У роботі представлено класифікацію стратегій маршрутизації даних для безпровідних сенсорних мереж та здійснено аналіз аспектів їх застосування. Правильно обрана стратегія дозволить оптимально використовувати мережеві ресурси та відповідати вимогам конкретної області застосування безпровідних сенсорних мереж.
Keywords: маршрутизація; безпровідна сенсорна мережа; класифікація; сенсорний вузол