ТРАНСФОРМАЦІЯ ДЖЕРЕЛА ІДЕЇ В ГОТОВИЙ ВИРІБ АДАПТИВНОГО ВЗУТТЯ - КУЗІНА, НАТАЛЯ; ЛАПЧАК, СВІТЛАНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В статті розглянуто концептуальний підхід до створення адаптивного взуття. Основна увага приділяється методам трансформації натхнення у дизайн виробів, зокрема реконструктивному, символічному, біонічному та модульному підходам. Розглядаються ключові етапи розробки, включаючи дослідження потреб користувачів, розробку концепції, вибір матеріалів, прототипування, тестування та виготовлення. Досліджено, як використання вторинних матеріалів, що несуть власну історію, у поєднанні з продуманими дизайнерськими рішеннями, дозволяють створити функціональне та естетично привабливе адаптивне взуття для задоволення потреб різних категорій користувачів.
Keywords: адаптивне взуття; дизайн; трансформація джерела натхнення; технології; виробництво; трансформативне формоутворення