МЕТОД АНАЛІЗУ ДАНИХ ВІД СИСТЕМ IDS/IPS НА ОСНОВІ КОМБІНУВАННЯ СИГНАТУР І ПОЛІТИК - КОРОБЕЙНІКОВА, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті проаналізовано сучасні IDS/IPS системи та їх спільні недоліки. Запропоновано вдосконалений метод аналізу даних, що поєднує сигнатурний і політиковий підходи. На його основі розроблено програмний засіб у середовищі Ubuntu з використанням Suricata та Python. Серед інших, показано алгоритми налаштування політик і формування рекомендацій. Чільна увага приділяється програмній реалізації запропонованих алгоритмів та методу аналізу даних від систем виявлення та запобігання вторгнень.
Keywords: мережева безпека; аналіз сигнатур; аналіз політик; виявлення аномалій; правила безпеки; IDS/IPS