ВПЛИВ ТИПУ ПЛАСТИКУ НА АДГЕЗІЮ ПОКРИТТЯ ПРИ ВІДНОВЛЕННІ ДЕТАЛЕЙ СІВАЛОК ГАЗОДИНАМІЧНИМ НАПИЛЕННЯМ - СТАДНІК, МИКОЛА; ШВЕЛЬ, ЛЮДМИЛА; ДАЦЮК, ДМИТРО; ПАНАСЕНКО, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті досліджено вплив типу пластикової основи на адгезію покриттів, нанесених методом холодного газодинамічного напилення. Встановлено, що характеристики пластиків, зокрема поверхнева енергія, шорсткість та термічна стабільність, суттєво впливають на міцність зчеплення з покриттям. Розглянуто ефективні методи попередньої обробки поверхні для покращення адгезії, що має практичне значення для промислових застосувань.
Keywords: напилення; поверхневий шар; частинка; нанесення; характеристики покриття; робоче середовище; швидкість; оптимізація; електроенергетика; сівалка