ПРОГРАМНО-КЕРОВАНИЙ ВИМІРЮВАЛЬНИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ ЄМНІСНИХ СЕНСОРІВ - БАРИЛО, ГРИГОРІЙ; БРИЧ, МИКОЛА; МАРКІВ, ДЕНИС; ВОВК, МИКОЛА; ГРИНЧИШИН, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У даній роботі представлено результати розробки та дослідження програмно-керованого вимірювального перетворювача ємнісних сенсорів. На основі SPICE моделювання досліджено особливості функціонування схем типу SCC (Switched Capacitor Circuits), що реалізують кулонометричний метод вимірювального перетворення. Розроблений перетворювач базується на концепції програмованих систем на кристалі PSoC та забезпечує можливість формування сімейства сигналів для проведення вбудованої in-situ самодіагностики.
Keywords: ємнісний сенсор; програмно-керований перетворювач; PSoC; SPICE моделювання; самодіагностика