СИСТЕМА ПРОГНОЗУВАННЯ ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ СМАРТ-БУДИНКУ НА ОСНОВІ ГЛИБОКОГО НАВЧАННЯ - ГАДЬО, ІРИНА; ТЕСЛЮК, ВАСИЛЬ; ВАТУЛЯК, ОЛЕГ; СИДОРЕНКО, РОМАН; РУТЕЦЬКИЙ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі наведено результати дослідження прогнозування електроспоживання у смарт-будинку із застосуванням глибокого навчання. Проведено аналіз алгоритмів прогнозування та обробку часових рядів для навчання LSTM-мереж. Встановлено оптимальні гіперпараметри моделі та проведено оцінку точності прогнозування. Реалізовано програмну систему, що забезпечує автоматизоване передбачення споживання електроенергії.
Keywords: LSTM-нейромережі; аналіз алгоритмів прогнозування; програмна реалізація прогнозування; обробка даних у часових рядах; налаштування гіперпараметрів нейромереж; штучний інтелект у прогнозуванні