АНАЛІЗ ЗАСТОСУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДЛЯ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ШКІДЛИВИХ APK-ФАЙЛІВ У СЕРЕДОВИЩІ ANDROID - ГАВРИЛОВ, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі наведено результати досліджень щодо застосування штучного інтелекту для ідентифікації шкідливих APK-файлів у середовищі Android. Для проведення аналізу було використано XGBClassifier та RandomForestClassifier, а також перетворення текстових даних у векторні представлення за допомогою моделі text-embedding-3-small від OpenAI.
Keywords: шкідливі APK-файли; штучний інтелект; Android; XGBClassifier; RandomForestClassifier; безпека мобільних застосунків