ДО СИСТЕМАТИЗАЦІЇ КУЛІРНИХ ПРЕСОВИХ СТРУКТУР - ГОЛОВНЯ, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі наведена деталізація систематизації кулірного пресового трикотажу за ознакою просторового розміщення накиду на прикладі конкретних пресових структур, у тому числі розроблених автором і захищених патентами України на корисну модель. Із трьох варіантів розміщення пресового накиду у структурі трикотажу (одноплощинного, двоплощинного, проміжного) основна увага зосереджена на проміжному, як найменш дослідженому. На прикладі розроблених подвійного фангу та напівфангу з проміжними накидами розкриті особливості взаємодії між петлями та проміжними накидами і її вплив на будову та властивості трикотажу. Результати роботи дозволяють здійснювати більш обґрунтоване проектування кулірного трикотажу подвійних пресових переплетень та розширити спектр структур на його базі.
Keywords: петля; пресовий накид; структура; взаємодія; голка; напівфанг; фанг