КОМПОЗИТНІ СУМІШІ БОРОШНА У ВИРОБНИЦТВІ ПРЯНИЧНИХ ВИРОБІВ - КОКОШ, МАРИНА; СЕМА, ОКСАНА; САЧКО, АНАСТАСІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Один із способів підвищення якості харчових продуктів та покращення структури харчування населення – це впровадження до раціону нових нетрадиційних рослинних компонентів, що містять збалансовані комплекси білків, ліпідів, мінералів, вітамінів та інших необхідних сполук. Інноваційним напрямом розвитку борошномельно-кондитерської галузі є виробництво нових борошняних виробів, у складі яких використовуються суміші з борошна різних злакових, бобових та олійних культур. У роботі представлено результати дослідження щодо розробки рецептури заварних пряників із використанням композитних борошняних сумішей для отримання збагаченого продукту з високим вмістом незамінних амінокислот, макро- та мікроелементів, а також інших біологічно активних компонентів.
Keywords: заварні пряники; нутове борошно; нетрадиційна сировина