АНАЛІЗ ТЕХНІЧНИХ І ТЕХНОЛОГІЧНИХ ФОРМ ВЗАЄМОДІЇ РІЗНИХ ВИДІВ ТРАНСПОРТУ - МИТКО, МИКОЛА; БУРЛАКА, СЕРГІЙ; ЯРОЩУК, РОМАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Аналіз технічних і технологічних форм взаємодії різних видів транспорту дозволяє забезпечити ефективність їх інтеграції в спільну транспортну систему, сприяючи оптимізації логістичних процесів і зниженню витрат на перевезення. Особливо важливо приділити уніфікацію інфраструктури, інноваційним підходам до управління та координації роботи транспортних вузлів.У даній статті досліджується технічна та технологічна взаємодія видів транспорту, аналізуються її ключові аспекти та пропонуються рекомендації щодо підвищення ефективності транспортної системи.
Keywords: взаємодія видів транспорту; інтермодальні перевезення; інноваційні транспортні технології; логістичні процеси; мультимодальні перевезення; технічна і технологічна форми; транспортні вузли; оптимізація маршршутів перевезень