РОЗРОБКА ДИЗАЙНЕРСЬКОЇ КОЛЕКЦІЇ ТЕАТРАЛЬНО-ТАНЦЮВАЛЬНОГО ВЗУТТЯ «ІЧИГИ» - БАБИЧ, АНТОНІНА; ЛИПСЬКИЙ, ТИМОФІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Попит на взуття театрально-танцювального сегменту є великим, хоча і специфічним. Однак він є не достатньо великим для підприємств середньої потужності, тому дане взуття виготовляється одиничними екземплярами на замовлення в умовах не великих майстерень. Вимоги до взуття, конструктив і технології виготовлення в Україні станом на 2025 рік є не достатньо вивченим. Втілення сміливих конструктивних і технологічних рішень, використання сучасних матеріалів, простота, економічність, креативний дизайн, практичне виготовлення та апробація виробів в умовах реального часу є актуальною складовою даного проєкту.В роботі виконано аналіз досліджень і публікації науковців та практиків згідно тематики. Представлено історичний екскурс щодо виникнення, розвитку та еволюціонування взуття, а саме взуття «Ічиги», описано конструктивні особливості, використовуємі матеріали та вимоги до виробів. Теоретично доведено актуальність розробки і даного проєкту.Досліджено експериментальним шляхом повний і поетапний процес виготовлення  виробів  з метою  вдосконалення конструкції та функціоналу взуття на етапах створення виробу.Розроблено ескізи  на модель взуття «Ічиги», документацію на вироби серії промислової колекції та розрахунки економічної складової проєкту. Виготовлено в умовах ТОВ «Litini» лінійку театрально-танцювального взуття «Ічиги» та апробовано в умовах Київського театру опери та балету.
Keywords: театрально-танцювальне взуття; конструкція; матеріал; стиль