ДОСЛІДЖЕННЯ МОДЕЛЕЙ ОПТИМІЗАЦІЇ ВИКОРИСТАННЯ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ УКРИЗОВИХ УМОВАХ - ОЛІЙНИК, АРТЕМ; КИРИЧЕНКО, ІРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Розглянуто алгоритми та моделі оптимізації управління системами охорони здоров'я для ефективного використання медичного обладнання в кризових умовах. У дослідженні запропоновано комплексний підхід, який поєднує методи лінійного цілочислового програмування (MILP), евристичні алгоритми, такі як генетичний алгоритм та оптимізація рою частинок (PSO), а також стохастичні методи. Основною метою цього дослідження є підвищення ефективності розподілу ресурсів у медичних закладах під час надзвичайних ситуацій, забезпечуючи оптимальний розподіл критично важливого медичного обладнання у відповідь на динамічно мінливі потреби.
Keywords: оптимізація ресурсів; медичне обладнання; кризові ситуації; алгоритми управління; оцінка ефективності; MapReduce