ОБҐРУНТУВАННЯ МЕТОДОЛОГІЇ ОЦІНКИ ВТРАТ РОСЛИННОЇ МАСИ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ГРАБЛІВ-ВОРУШИЛОК ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗАГОТІВЛІ СІНА - ТЕЛЯТНИК, ІННА; ПАЛАДІЙЧУК, ЮРІЙ; СТЕЦЮК, ПАВЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглянуто конструктивні та кінематичні параметри машин для заготівлі сіна, зокрема вплив на втрати рослинної маси під час роботи. Висновки підкреслюють необхідність оптимізації параметрів машин для зниження втрат і поліпшення якості процесів ворушіння та згрібання.
Keywords: ворушилки; граблі; сіно; кінематичні параметри; втрати рослинної маси; технологія заготівлі