ОСТРІВКУВАННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ СИСТЕМИ ЗА ДОПОМОГОЮ ІЄРАРХІЧНОЇ ДЕКОМПОЗИЦІЇ - КЛЮШТА, ОЛЕКСАНДР; БАЗИЛЕВИЧ, РОМАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У даній роботі представлено застосування ієрархічної декомпозиції для острівкування енергосистем, що дозволяє розділяти великі мережі на автономні підсистеми, мінімізуючи перетини між ними. Це сприяє забезпеченню стійкості системи, ефективності управління та стабільності роботи у випадку аварій або зовнішніх загроз.
Keywords: Енергетичні мережі; острівкування; ієрархічна декомпозиція