РОЗРОБКА МОБІЛЬНОГО ДОДАТКУ ПРОГРАМНОЇ СИСТЕМИ ДЛЯ ВЕДЕННЯ ЦИФРОФОЇ КАРТКИ ДОМАШНЬОЇ ТВАРИНИ - СОЛОВЕЙ , ІЛЛЯ; ВОРОЧЕК, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі представлено аналіз конкурентів та етапи розробки мобільного додатку, який включає функції паспорта, медичної картки, відстеження активності та дошки оголошень про втрати тварин. Розглянуто недоліки та переваги існуючих додатків, детально описаний їх функціонал. Програмна система пропонує багатофункціональне рішення, що дозволяє користувачам отримати повноцінний електронний документ про своїх тварин з можливістю реєстрації різних видів та порід. Після аналізу програмних засобів у якості технологій для розробки мобільного додатку обрано мову програмування Dart і фреймворк Flutter, що забезпечує швидкість виконання та оптимізацію під інтерфейси iOS з використанням бібліотеки Cupertino UI. Це дозволяє створити високопродуктивний та естетично привабливий користувацький інтерфейс, який гармонічно виглядає на пристроях від Apple. В системі реалізовано розширені можливості взаємодії з серверною частиною через Django REST Framework, зокрема, функції відслідковування втрачених тварин з геолокаційними данними. Програмна система поєднує у собі функціональність кількох додатків у одне цілісне рішення, що робить її зручною та універсальною для широкого кола користувачів. Основні переваги системи включають підтримку мультимедійних даних, взаємодію через QR-коди та інтеграцію з глобальними картографічними сервісами. У роботі наведено елементи інтерфейсу мобільного додатку.
Keywords: програмна система; мобільний додаток; паспорт; цифрова картка; домашні тварини; Flutter; iOS; Dart