ДИЗАЙН-ПРОЄКТУВАННЯ КОРПОРАТИВНОГО ОДЯГУ: ЕСТЕТИЧНИЙ ТА ЕРГОНОМІЧНИЙ АСПЕКТИ - КУЛЕШОВА, СВІТЛАНА; КОШЕВКО, ЮЛІЯ; КРИВИЦЬКА, ІРИНА; ЗАХАРКЕВИЧ, ОКСАНА; БАЛАБАНОВ, В’ЯЧЕСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Дослідження присвячено вирішенню науково-технічного завдання удосконалення дизайн-проєктування ергономічного корпоративного одягу, як складової фірмового стилю Хмельницького національного університету. Підтверджено, що фірмовий стиль виконує основні функції: диференційну, ідентифікуючу та  іміджеву. Запропоновано послідовність розробки корпоративного одягу для працівників та здобувачів вищої освіти ХНУ шляхом гармонізації форми та встановленням єдності ергономіко-естетичних властивостей. На основі вихідних вимог стандартів візуальної ідентифікації ХНУ, а також функціональних вимог для швейних виробів даного стилю, розроблено ескізи і виготовлено зразки чоловічого і жіночого корпоративного одягу.
Keywords: дизайн-проєктування; фірмовий стиль; корпоративний одяг; бренд бук; інноваційні технології друку