АСПЕКТИ РЕАГУВАННЯ НА ІНЦИДЕНТИ ЗУМОВЛЕНІ АНОМАЛІЯМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ - МАЛІНОВСЬКИЙ, РУСЛАН; БОДНАРУК, ВАСИЛЬ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Цифрові сервіси у сучасних комп'ютерних системах є ключовим елементом для забезпечення ефективного та надійного функціонування різноманітних застосунків. Зростання обсягів даних та складності програмних рішень робить актуальним завдання моніторингу та управління функціональними аномаліями таких сервісів у розподілених системах.Таким чином розгляд питань розподілу цифрових сервісів, зокрема їх оптимізація на основі моніторингу функціональних аномалій, що може дозволити реалізувати розробку та вдосконалення методів виявлення аномалій, стратегій розподілу обчислювальних ресурсів та реакції на виявлені аномалії в розподілених комп’ютерних системах.З врахуванням постійного росту об'ємів даних та складності взаємодії сервісів у розподіленому середовищі виникає необхідність у проведенні досліджень масштабних розподілених системи, зосереджуючись на спільній діяльності та управлінні аномаліями. В ході яких доцільно звернути увагу на аспекти часу, узгодженості, координації та обчислювальних витрат на згадані процеси. Важливим напрямком є сфера критичної цифрової інфраструктури, де розглядаються зміни в розробці програмного забезпечення, перехід до хмарних обчислень та стратегії реагування на інциденти, що включає аналіз джерел даних, їхню доступність та дослідження моделей реагування на інциденти. Крім того необхідно звернути увагу на адаптивну хореографією, де розглядаються результати підготовчих досліджень, елементи хореографії та динаміка координації в управлінні інцидентами.
Keywords: аномалії; адаптація; керування інцидентами; система координація; когнітивні витрати; адаптивна координація