ОГЛЯД МОЖЛИВОСТІ ПОКРАЩЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПІДБОРУ HS КОДУ З ВИКОРИСТАННЯМ МЕТОДІВ МАШИННОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ МИТНОГО КЛАСИФІКАЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ - КРИВЕНЧУК, ЮРІЙ; КРУПА, СТЕПАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Покращення сучасних підходів до оптимізації митного класифікаційного процесу через впровадження методів машинного навчання для автоматизованого підбору HS кодів. На тлі зростання обсягів та складності міжнародної торгівлі, важливість швидкого та точного визначення класифікацій стає надзвичайно актуальною. Розглянемо вплив використання методів машинного навчання на покращення процесів класифікації товарів за системою Гармонізованої системи (HS). Зокрема, проаналізуємо переваги автоматизації підбору кодів, такі як підвищена точність, швидкість та ефективність у порівнянні з традиційних методів. Продемонструємо практичні приклади впровадження машинного навчання в митній сфері та висвітлені потенційні перспективи розвитку цього напрямку. Дослідження покажуть на важливість вдосконалення та сучасного підходу до митної класифікації товарів для оптимізації і поліпшення процесів міжнародної торгівлі. Автоматизований підбір HS кодів за допомогою машинного навчання прискорює визначення класифікації та забезпечує високу ступінь надійності у порівнянні з традиційними методами.
Keywords: митна класифікація; HS коди; машинне навчання; автоматизація; оптимізація процесів