АНТИБАКТЕРІАЛЬНІ АГЕНТИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ТЕКСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ – СУЧАСНИЙ СТАН ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ - ВАРДАНЯН, АННА; РЕДЬКО, ЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Наведено існуючі та потенційні сфери для застосування триклозану в якості антибактеріального агенту широкого спектру дії. Проведено бібліометричний аналіз публікацій триклозановмісних комерційних продуктів, а саме: “Irgaguard®”, “Irgasan®”, “Tinosan®” та “Microban®”, які  використані в якості ключових слів для пошукових запитів в системі Google Scholar. Отримано статистичні дані щодо зацікавленості промисловими назвами антибактеріальних засобів серед користувачів пошукової системи Google за допомогою системи Google Trends. Проаналізовано причини збільшення та зменшення зацікавленості антибактеріальними агентами протягом останніх п’яти років серед потенційних споживачів та наукової спільноти відповідно до кількості статей та пошукових запитів.
Keywords: бібліометричний аналіз; аналіз зацікавленості; антибактеріальний агент; текстильні матеріали