ПОБУДОВА КОДІВ ХЕММІНГА В СКІНЧЕННИХ ПОЛЯХ ГАЛУА - ДАВЛЕТОВА, АЛІНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати досліджень побудови кодів Хеммінга в полях Галуа GF(p) з метою розширення їх потенціалу та покращення ефективності. Перехід до модульної арифметики дозволяє збільшити кількість інформації, яку може передавати один символ кодового слова, підвищити гнучкість та адаптивність кодів, а також розширити можливості їх застосування. Запропонований підхід дозволяє зберегти фундаментальні принципи роботи традиційних кодів та підвищити рівень захисту.
Keywords: кодування; коригування помилок; код Хеммінга; скінченні поля Галуа