РЕАЛІЗАЦІЇ СУЧАСНИХ СИСТЕМ МОНІТОРИНГУ ПЕРЕМІЩЕННЯ ОБ’ЄКТІВ НА ОСНОВІ ПОВЕРХНЕВИХ СИГНАЛІВ НИЗЬКОЇ ЧАСТОТИ - ВАНЧАК, ВІТАЛІЙ; МЕЛЬНИЧУК, СТЕПАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Моніторинг геосигналів один з інструментів для спостереження за стійкістю, надійністю і безпекою транспорту, будівельних та інженерних споруд, проведення охорони периметру, дослідження геологічних змін об’єктів дослідження. В роботі наведено огляд восьми систем моніторингу периметру для детектування переміщення в радіусі спостереження об'єктів та їх класифікація за допомогою опрацювання геосигналів, їх характеристики, методи передачі даних до кінцевого користувача чи оператора. Наведено ключові напрямки вдосконалення існуючих систем та які потребують подальшого розвитку.
Keywords: комп'ютерні системи; моніторинг; геосигнали