ВІЛЬНІ ПОПЕРЕЧНІ КОЛИВАННЯ НЕСУЧОГО КАНАТУ З ПРУЖНОПОДАТЛИВИМИ ОПОРАМИ НА РІЗНИХ РІВНЯХ - КАПЛУН, ПАВЛО; СЛЄПКО, ТАРАС (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Дослідження вільних поперечних коливань несучого канату з пружно податливими опорами на різних рівнях, формування аналітичних виразів для визначення коефіцієнта приведення маси несучого канату, а також аналіз впливу динамічних навантажень на несучий канат із зосередженим вантажем.
Keywords: несучий канат; поперечні коливання; пружно податливі опори; динамічні навантаження; коефіцієнт приведення маси; система вантаж-канат