ПОБУДОВА РЕГРЕСІЙНОЇ МОДЕЛІ ДЛЯ МАЛОЇ ВИБІРКИ БАГАТОВИМІРНИХ ДАНИХ НА ПРИКЛАДІ ТЕРМІНІВ ОДУЖАННЯ ПАЦІЄНТІВ ВІД COVID-19 - КАМІНСЬКИЙ, РОМАН; ШАХОВСЬКА, НАТАЛІЯ; ДМИТРІВ, ГАЛИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В даній роботі, на прикладі малої вибірки, здійснено спробу вияснити вплив медико-біологічних ознак на процес одужання 19 пацієнтів з захворюванням на COVID-19. Дані про кожного пацієнта представлені  термінами  одужання та медико-біологічними ознаками. З метою вивчення впливу ознак на термін одужання було встановлено, що приведені ознаки мають вельми слабий зв’язок з термінами одужання та значну колінеарність. Як результат можна відзначити: побудована модель має високу тісноту зв’язку з оригіналом, проте коефіцієнти моделі виявились незначущими. Першопричиною цієї ситуації можна вважати невідповідність кількості ознак обсягу вибірки.
Keywords: мала вибірка; багатовимірні дані; кореляційний аналіз; регресійна модель; COVID-19