ОПТИМІЗАЦІЯ АНТЕННОЇ ТЕХНІКИ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ ТА СТАБІЛЬНОСТІ СИГНАЛУ GPS В УСКЛАДНЕНИХ УМОВАХ - ПЛІШ, ВОЛОДИМИР; АНДРУХІВ, ТАРАС (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У дослідженні аналізується проблема забезпечення надійності та стабільності GPS-сигналів у міських ландшафтах, гірській місцевості та зонах з високим рівнем перешкод. Основна увага приділяється розробці та вдосконаленню антенних технологій для забезпечення високої точності та стабільності прийому сигналу. Представлено інноваційний підхід до проектування антен з круговою поляризацією з урахуванням зовнішніх факторів, таких як відбиття сигналу від споруд і рельєфу. Для оцінки ефективності антен було проведено детальне моделювання та експериментальне тестування.
Keywords: антенна техніка; глобальна навігаційна система; поляризаційна антена; характеристики направленості