ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИЙМАННЯ ЗЕРНА З АВТОТРАНСПОРТУ - СОКОЛОВСЬКА, ОЛЕНА; ВАЛЕВСЬКА, ЛЮДМИЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Автомобільний транспорт є найбільш  популярним видом транспорту в ланцюжку поставок зернових і олійних культур, що використовуються постачальниками і підприємствами. Основним засобом механізації вивантаження зернових культур з автомобілів на підприємствах елеваторної галузі є автомобілерозвантажувачі. Впровадження різних високопродуктивних автомобілерозвантажувачів сприяє підвищенню пропускної спроможності елеваторів з розвантаження зерна з автомобілів і  автопоїздів всіх видів. Нами було здійснено хронометраж процесу вивантаження 20-ті одинарних автомобілів, якими на підприємства було доставлено зерно. Було виділено основні етапи вивантаження автомобілів у приймальних пристроях досліджуваних підприємств та визначені середній, мінімальний та максимальний час виконання кожного етапу. Визначено середню тривалість розвантаження автомобілів та фактичну продуктивність автомобілерозвантажувача.
Keywords: приймання зерна; приймальний пристрій; автомобілерозвантажувач; хронометраж