РОЗРОБКА КОНЦЕПЦІЇ ФРЕЙМВОРКУ ЦИФРОВОГО ДВІЙНИКА ДЛЯ КІБЕРФІЗИЧНОЇ СИСТЕМИ - КОЗЛОВСЬКИЙ, ОЛЕКСАНДР; ЖАРІКОВА, МАРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У даній роботі представлено концепцію фреймворку цифрового двійника для багатокомпонентних кіберфізичних систем, що дозволить створити модель безпеки на основі стохастичної мережі Петрі і забезпечити стабільність роботи систем у випадку кібератак та інших інцидентів безпеки.
Keywords: Кіберфізична система; Стохастична мережа Петрі; Цифровий двійник; Фізичний об’єкт; Модель безпеки; Інцидент безпеки