ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ТА МАШИННОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ ТЕСТУВАННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В УКРАЇНІ - ВИТВИЦЬКИЙ , РОМАН; ЯКУБОВСЬКИЙ, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Метою дослідження є аналіз застосування технологій штучного інтелекту та машинного навчання для автоматизації процесів тестування ПЗ, виявлення ключових переваг і викликів, а також визначення їхнього потенціалу в умовах української ІТ-сфери. В результаті отримано аналіз різних видів процесів автоматизації тестування, яку  представлено у формі піраміди, відповідно складності робіт та вартості, визначені найбільш поширені інструменти штучного інтелекту автоматизації тестування та переваги й недоліки, які вносить ШІ в процес тестування.
Keywords: штучний інтелект; машинне навчання; тестування програмного забезпечення; прогностична аналітика; інструменти штучного інтелекту