ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ У ПРОГРАМУВАННІ: ЯК ШІ ЗМІНЮЄ ПІДХІД ДО РОЗРОБКИ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ КОДУ - КРАВЧУК, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статті розглядається вплив штучного інтелекту на процеси програмування, зокрема автоматизацію коду, оптимізацію алгоритмів та тестування. Аналізуються сучасні дослідження у сфері ШІ-програмування, основні виклики, що постають перед розробниками, та перспективи подальшого розвитку технології. Основна увага приділяється питанням ефективності, безпеки та етичності використання штучного інтелекту у розробці програмного забезпечення. Робота містить аналіз актуальних наукових публікацій та визначає можливі напрями майбутніх досліджень.
Keywords: штучний інтелект; програмування; автоматизація коду; машинне навчання; тестування; оптимізація алгоритмів; етика штучного інтелекту; кібербезпека