ДОСЯГНЕННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДЛЯ АНАЛІЗУ ТА РОЗУМІННЯ ДОКУМЕНТІВ: КОМПЛЕКСНИЙ ОГЛЯД - ТИЩЕНКО, ІВАН; МАРІКУЦА, УЛЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Цей науковий огляд присвячений аналізу досягнень у використанні штучного інтелекту для обробки та розуміння документів. Дослідження охоплює різноманітні методи та моделі, використовувані для обробки текстової інформації, зокрема розпізнавання тексту, класифікацію документів, екстрагування інформації та семантичне розуміння. Огляд розглядає актуальні виклики і перспективи застосування штучного інтелекту в цій області, враховуючи потенційні можливості для автоматизації процесів обробки текстових даних та пошуку знань. Також висвітлюються напрями подальших досліджень та розвитку для покращення ефективності та розширення можливостей інтелектуального аналізу документів.
Keywords: штучний інтелект; аналіз тексту; розуміння документів; екстрагування інформації