ОБҐРУНТУВАННЯ КОНСТРУКЦІЇ ТА ПАРАМЕТРІВ КОЛІС ПРИ ПРОЄКТУВАННІ ШАСІ РОБОТИЗОВАНОЇ ПЛАТФОРМИ ЗАСОБАМИ SOLIDWORKS SIMULATION - ХАРЖЕВСЬКИЙ, Антон; ГОРЯЩЕНКО, Сергій; ХАРЖЕВСЬКИЙ, В’ячеслав (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі розглядаються питання проєктування роботизованої машинки для ближньої розвідки територій, зокрема – питання вдосконалення конструкції коліс та науково-обґрунтований вибір їх параметрів. Задача була розв’язана шляхом перевірки запропонованої в роботі конструкції на міцність, що для випадку деталей з пластику вимагає проведення нелінійного статичного аналізу та попереднього визначення величин сил, що діють на колеса у випадку падіння машинки з певної висоти. Показано забезпечення коефіцієнту запасу міцності за критерієм максимальних нормальних напружень. Конструкція реалізована у вигляді комп’ютерної 3D-моделі та виготовлена на 3D-принтері.
Keywords: роботизована платформа; розвідка територій; автоматизоване проєктування; комп’ютерне моделювання; нелінійний аналіз