ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ ШВЕЙНИХ ВИРОБІВ: ОБЛАДНАННЯ РОЗКРІЙНОГО ВИРОБНИЦТВА - РУБАНКА, Микола; ДВОРЖАК, Володимир; РУБАНКА, Алла; ПОЛІЩУК, Олег; ГОРЯЩЕНКО, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті розглянуто технологічний процес виробництва розкрійного цеху швейного підприємства та типового обладнання, що при цьому використовується. Встановлено, що збільшення асортименту швейних виробів, поява нових матеріалів, швидкість змінюваності моделей, методів обробки тощо зумовлюють необхідність системного пошуку раціональних та ефективних рішень технологічного процесу виготовлення, в тому числі за рахунок впровадження сучасного інноваційного обладнання. Розроблено узагальнену класифікаційну схему типового обладнання розкрійного цеху швейного виробництва. Окреслено основні проблеми, які потрібно вирішити для успішного розвитку середньостатистичного швейного підприємства.
Keywords: технологічний процес; розкрійний цех; швейне підприємство; обладнання розкрійного виробництва; розкрій; швейні матеріали